11 februari 2018 - Keflavik - Brussel


--> overige foto's en/of video's volgen later <--

07:40 – 11:45 KEF - BRU FI554 26A + 26B + 26C Boeing 757-200   3h05m

Het is bijzonder vroeg als de wekker om 4u afgaat. We nemen de shuttlebus van het hotel om 5u en kunnen nog eerst ontbijten.
Het is nog maar de vraag of we vandaag zullen kunnen vertrekken want voor gans IJsland geldt code "rood" wat het weer betreft.
We rijden alvast, ook weer bij een stormachtige wind, met de bus naar de luchthaven waar alles heel vlot verloop en we zijn om 6 uur al volledig klaar met alle "formaliteiten".  We nemen hier ook afscheid van onze Amerikaanse vriend Dan en wachten dan tot we om 7 uur mogen beginnen boarden.
Voorlopig gaat onze vlucht nog door, maar er staat al bij heel wat vluchten "cancelled".

We vertrekken perfect op tijd en na een heel rustige vlucht landen we om 11:40 in Brussel.
Onderweg spreken we nog lang met de stewardessen en die weten ons te melden dat onze vlucht zowat de laatste was die vandaag kon vertrekken.
Na ons waren er geen incoming of departing flights meer en ook alle vluchten naar de VS, in de namiddag zijn geannuleerd.
Als we al thuis zijn, kijken we nog eens naar de wegeninfo van IJsland en het weer blijkt het land inderdaad goed in zijn greep te houden (rood betekent "afgesloten"...).


Wat een geluk hebben wij de afgelopen 10 dagen toch gehad. We hadden zo goed als altijd stralende zon en behalve op de allereerste avond leken we het slechte weer wel telkens een dag vóór te zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten