06 februari 2018 - Egilsstadir - HöfnHet is zalig toeven in Lake Hotel Egilsstadir en het ontbijt is van hetzelfde niveau als de rest van het hotel. We blijven dan ook heel lang zitten en keuvelen, zodat we pas na 10 uur vertrekken.

Dat is het uitzicht van uit onze kamer...


We hebben eigenlijk maar één stop voorzien voor vandaag, Stokksnes, en voor de rest wordt het genieten van de rit langs de vele fjorden.
Als we ons gewoon aan de snelheid houden, dan zijn we binnen een kleine vier uur in ons volgend hotel, maar de route die we vandaag rijden is zó mooi en we stoppen zó veel dat we er uiteindelijk bijna 9 uur zullen over doen, en dan moesten we ons op het einde nog haasten om op een redelijk uur in het hotel te zijn...

Veel uitleg hoeft eigenlijk niet bij volgende foto's, het was gewoon een aaneenschakeling van "wow"...Eén van de vele fjorden waar we langs rijden.
Rijden is, meestal, pure fun in IJsland. Al stond de auto van Filip en Sabine hier wel degelijk stil...The making of...


Prachtig kerkje dat kan geboekt worden om er in te overnachten.

Heel mooi beeld vastgelegd door mijn liefste...Bijna eindeloze witte vlaktes en ijsmeren.
Mijn liefste laat geen gelegenheid onbenut om haar liefde te tonen...Wind en sneeuw geeft dit...Middaguur en duidelijk te zien dat de zon hier niet echt hoog boven de horizon staat in de winter.


Filip aan het 'werk'...Ook mijn liefste laat zich niet onbetuigd wat fotografie betreft.


Ineens duiken twee rendieren op...de kerstman zou zich hier dan ook thuis voelen.Eens gek doen mag ook...Pfff...die schitterende uitzichten stoppen maar niet...
Dat de IJslandse paarden tot de sterkste dierrassen ter wereld behoren, hoeft niet te verbazen.
Vestrahorn duikt voor het eerst op. Daarachter ligt Stokksnes, waar we straks nog enkele mooie foto's hopen te maken.


Vestrahorn


Na heel wat fotostops komen we aan onze voorziene stop, Stokksnes.
We gaan eerst binnen in het café om 800ISK per persoon te betalen (€6.50).


Mijn liefste draagt, voor de foto's, een bijzonder dankbaar kleur van vest en sjaal...
Nee, we waren daar niet alleen, althans niet in het begin. En voor 'de perfecte' foto moet soms al eens wat dichter bij het water gestaan worden.


Al werden enkelen toch wel verrast door het bijzonder snel opkomende water...De rode kledij van Leen mooi contrasterend met het zwarte strand van Stokksnes.De zon verdwijnt, maar zelfs in de blue hour is het hier wonderlijk mooi...

aerial video volgt

We gaan nog inkopen doen in Höfn vooraleer we doorrijden naar het hotel, waar we ons eten opwarmen. Morgen hebben we immers weinig tijd aangezien we de Ice Cave Tour doen. We zullen zowat 4-5 op een gletsjer lopen en dan nog eens 1-1.5u in de ijsgrot zelf.


Het weer: ganse dag staalblauwe lucht bij -5°C

Aantal gereden km: 306
Overnachting in Lilja Guesthouse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten